how to create a web page

Wat schreven anderen?

‘INDRUKWEKKENDE DOCU’

"Kijkers op Twitter waren erg onder de indruk van de documentaire en leefden enorm met het gezin mee: ‘Lijkt me zo moeilijk, de zorg uit handen geven’, zo schreef iemand."

"Het idee voor de documentaire kwam pas later, door Gert-Jans vrouw Diana. "Zij werkt in de gehandicaptenzorg, maar veel van haar collega's weten niet hoe het is om met een gehandicapt kind te leven."

"Kan-ie uit nou?" vroeg Pucks moeder Diana na weer een droef gesprek. Haar man Gert-Jan had hem vast direct uitgezet. De filmer Gert-Jan liet hem nog even aan."

"Indringende docu: Wij hebben een kind voor de rest van ons leven"

"Annette Kraft in gesprek met Baarnaar Gert Jan de Vries over zijn documentaire (resultaat van 20 jaar filmen) ‘De wereld van Puck’, over de impact die de verzorging van zijn meervoudig gehandicapte dochter had/heeft op het gezin."

Radio Interview met vader en regisseur op BNR met Harm Edens en Anette van Trigt.

Afgelopen week ben ik net zo geraakt door een andere documentaire: ‘De Wereld van Puck’ van Regisseur Gert-Jan de Vries. De familie interviewt elkaar gedurende deze periode en hierdoor ontstaat er een bijzondere reflectieve documentaire.

Volgens hem voelt het weleens als leven in twee werelden. Je hebt het ‘gewone’ leven waarin alles doorgaat zoals familie, vrienden en werk. Maar er is ook een leven waarin Puck erg centraal staat, een onwerkelijke wereld oftewel ‘De wereld van Puck’.

De eerste vijftien jaar maakte Gert-Jan de beelden overigens niet om er een documentaire van te maken. Hij maakte de beelden naar eigen zeggen ‘gewoon als vader’. Inmiddels filmt hij niet meer.

Deze maker kreeg een Emmy nominatie voor zijn Homevideo's

© Copyright 2020 De wereld van Puck - KurtaDocs BV  All Rights Reserved